Status szkolenia:
Miejsce szkolenia: Webinar (szkolenie online)
Cena netto | Cena brutto | |
---|---|---|
Cena szkolenia od pierwszej osoby | 450,00 zł | 553,50 zł |
Cena szkolenia od drugiej i kolejnej osoby | 400,00 zł | 492,00 zł |
Dostępne formy szkolenia:
- Szkolenie otwarte
Cel szkolenia oraz zakres merytoryczny szkolenia z zakresu Weryfikacji, oceny niepewności oraz spójności pomiarowej w badaniach żywności i kosmetyków:
szkolenie ma na celu prezentacje praktycznego sposobu przeprowadzenia procesu weryfikacji metod mikrobiologicznych, ocenę niepewności oraz zapewnienie spójności pomiarowej. Szkolenie będzie prowadzone w blokach tematycznych, które z kolei zostaną podzielone na dwie części.
W pierwszej części prowadzący omówi wymagania norm a w drugiej części uczestnicy szkolenia analizować będą przykłady obliczeń w celu potwierdzenie zgodności postepowania. Analiza przykładowych zapisów z procesów weryfikacji umożliwi zdobycie i doskonalenie własnych umiejętności a także pozwoli unikną najczęściej spotykanych błędów.
Norma PN-EN ISO 16140-3
Zakres merytoryczny szkolenia:
- Wymagania normy PN-EN ISO 16140-3.
- Omówienie eksperymentu wyznaczania granicy wykrywalności LOD
- Analiza zapisów dotyczących wyznaczenia LOD50 pod kątem poprawności doboru matrycy, wyboru protokołu postępowania, oceny wyników – warsztaty
- Prezentacja algorytmu postepowania w procesie wyznaczania precyzji pośredniej
i e-bias. Praca z wykorzystaniem przygotowanych danych liczbowych. - Analiza zapisów dotyczących wyznaczenia precyzji pośredniej i e-bias pod kątem poprawności doboru matrycy, protokołu postepowania, oceny wyników – warsztaty
- Wyznaczenie powtarzalności, czułości, specyficzności, selektywności oraz poprawności jako cech charakterystycznych metod badawczych- omówienie zasad eksperymentu i prezentacja obliczeń.
- Omówienie zasad dokumentowania procesu weryfikacji metod badawczych.
- Zasady przeprowadzenia walidacji procesu neutralizacji w badaniach próbek kosmetyków.
Forma szkolenia: wykład i wspólne warsztaty – ćwiczenia, analizy przypadków, dyskusja.
Szkolenie realizowane w formie online (webinar).
Organizator zapewnia dostęp do platformy webinarowej oraz kody dostępu.
Uczestnik nie musi instalować żadnych programów.
Wymagania wobec uczestnika szkolenia: dostęp do laptopa / komputera z głośnikami, dostęp do Internetu, aktualna wersja przeglądarki internetowej (Google Chrome, Firefox, Safari, Edge lub Opera).
Dla kogo dedykowane:
szkolenie adresowane jest do personelu badającego próbki żywności i / lub kosmetyków w laboratoriach mikrobiologicznych który chce doskonalić swoje umiejętności. Prezentuje ono kompleksowe podejście do weryfikacji, oceny niepewności i zapewnienia spójności pomiarowej dla metod mikrobiologicznych w badaniach próbek żywności i kosmetyków.
Nasz wykładowca:
Marta Tytko – auditor, ekspert w zakresie systemów zarządzania jakością wg norm ISO/IEC 9001, ISO/IEC 22000 oraz PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02, badań mikrobiologicznych próbek wody, żywności, kosmetyków, próbek z powierzchni oraz pobierania próbek wody.
Umiejętności praktyczne wdrażania systemów zarządzania jakością zdobyła poprzez udział
w projektach wdrożeniowych, konsultacjach oraz w procesach auditowania. Absolwentka wydziału Biologii na Akademii Pedagogicznej w Krakowie. Obecnie kierownik Laboratorium Badania Żywności odpowiedzialna za funkcjonowanie systemu zarządzania oraz kompetencje techniczne.
Wieloletni szkoleniowiec z zakresu ww. norm, procesu auditowania innych narzędzi systemowych w tym oceny ryzyka. Wykładowca Uczelni Wyższych w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa żywnością. Ekspert posiadający praktyczne doświadczenie w wykonywaniu badań mikrobiologicznych i wiedzę z obszaru technicznego oraz systemów zarządzania.
Dostępne wersje materiałów dla tego szkolenia:
- materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej pdf przesłane na maila na 2-3 dni przed szkoleniem.
- (uwaga – do szkoleń webinarowych dostępna jest tylko wersja elektroniczna materiałów. Na formularzu zgłoszenia elektronicznym dostępna jest obecnie jedynie wersja drukowana – jej wybór będzie oznaczał otrzymanie wersji elektronicznej. Pracujemy nad zmianą naszych formularzy zgłoszeniowych).
Kod: Mikrobiologia
Cena szkolenia obejmuje
Uczestnictwo w szkoleniu online (dostęp do platformy, instruktaż postępowania), materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej pdf. – wysłane na 5-4 dni przed planowanym szkoleniem, zaświadczenie uczestnictwa.
Cena szkolenia nie obejmuje
Zakwaterowania (tj. nocleg, kolacja, śniadanie);
Uczestnik zobligowany jest do posiadania: laptopa / komputera z głośnikami, połączenia z Internetem oraz aktualną wersję przeglądarki internetowej (Google Chrome, Firefox, Safari, Edge lub Opera).
Zgłoszenie uczestnictwa w szkoleniu
Zgłoszenie na formularzu zgłoszenia: drogą elektroniczną za pomocą strony www, lub drogą mailową, wysyłając skan formularza zgłoszenia (link) na maila: szkolenia@msedu.pl (formularze do pobrania na górze strony)
Rezygnacja z uczestnictwa w szkoleniu
Kontakt telefoniczny 665 50 50 15 i mailowy: szkolenia@msedu.pl
Prosimy o niezwłoczne poinformowanie o rezygnacji. Rezygnacje bez naliczania kosztów będą przyjmowane do 7 dni przed terminem szkolenia, po tym czasie będzie naliczana opłata 100% kosztów udziału (w przypadku listy rezerwowej i znalezienia zastępstwa, będzie możliwe anulowanie opłaty). Więcej szczegółów w Regulamin organizacji szkoleń ZAWSZE Istnieje możliwość zmiany uczestnika.
Płatność za szkolenie
PRZELEW – 14 dni po szkoleniu na podstawie faktury VAT przekazanej podczas rejestracji uczestnikowi (lub wysłanej na wskazany adres – prosimy o zgłoszenie tej opcji podczas przesyłania zgłoszenia)